marți, 11 septembrie 2012

Tutorial Reparare Soft/Upgrade soft/Root

                            Tutorial Reparare/Upgrade soft

                                   Si root cu Odin pe cale

                                            Neoficiala

               Nu cred ca exista vreun utilizator de smartphone Samsung care sa nu fi auzit de programul Odin pentru calculator.Acest program este folosit pentru a scrie softul pe telefoanele Samsung dar si pentru alte chestii ilegale,de exemplu a face root la telefon.Nostim este ca acest program a fost facut de catre cei de la Samsung.
               Acum va voi prezenta un tutorial despre cum va puteti repara softul la smartphone-ul Samsung Galaxy S folosind acest program in caz ca ceva nu a mers bine sau ati incercat vreo smecherie si telefonul nu mai face boot.In primul rand descarcati aceasta arhiva GB Flash Kit de pe urmatorul site:http://d-h.st/4nP.
Instalati-va din folderul "Samsung Drivers"(in caz ca nu le aveti instalte) pentru a putea asigura conectivitatea dintre PC si Telefon.
                Atentie:Acest tutorial va poate ajuta daca telefonul mai poate intrat in asa zisul "Download Mode",daca nu mai poate acest tutorial nu va poate ajuta.Aceasta metoda este pentru cei cu varianta internationala a telefonului(GT-I9000),iar pentru cei cu Galaxy S Plus nu va merge,iar daca veti incerca va veti strica telefonul.Incercati aceasta metoda pe propria raspundere asa cum am facut-o si eu la randul meu.Prin acest mesaj consider ca nu sunt responsabil cu nimic daca vi se strica telefonul sau nu mai merge asa cum ar trebui.
                Asa acum sa revenim la subiect.Primul pas consta in a intra in "Download Mode".Pentru a intra in Download Mode tineti apasat simultan pe butonul Power(butonul din partea dreapta a telefonului),butonul Home(butonul ila din mijloc jos) si pe butonul Volume -(pe partea stanga).
               Tineti apasat pana se inchide telefonul si va apare urmatoarea imagine pe telefon:
             Acum al doilea pas consta in a deschide programul Odin din fisierul "Odin3-v1.85".Daca ati conectat telefonul si ati deschis Odin asa ar trebui sa va apara in fereastra un mesa intr-un chenar galben care sa va arate ca telefonul este pregatit:
              Acum al doilea pas consta in a alege fisierele necesare necesare scrierii de soft.Asa ca vom da click pe pit si vom selecta fisierul cu extensia pit din Fisierul cu numele Pit:
                Acum ca am facut si acest pas vom da click pe butonul "PDA" si vom selecta urmatoarele fisiere din fisierul ROM.
                    Asa ca la Categoria: -PDA(1) vom selecta fosierul care incepe cu denumirea PDA(2).
                                                   -PHONE(2) vom selecta fisierul care incepe cu denumirea PHONE(3)
                                                   -CSC(3) vom selecta fisierul care incepe cu denumirea CSC(1)
                    Daca ati urmat cum trebuie pasi va trebui sa vi se bifeze automat casuta "Force Re-Partition".
                      
   
                    
                         Daca nu vi s-a bifat,BIFATI-O pentru ca va poate strica telefonul daca nu o bifati intrucat daca scrieti softul cu un fisier PIT obligatoriu trebuie bifata acea casuta.
                         Ultimul pas consta in apasarea butonului "Start" si va incepe programul sa scrie softul si se va incarca o bara verde,sa nu va speriati in caz ca se blocheaza pentru cateva secunde.
                         NOTA:SA NU CUMVA SA DECONECTATI TELEFONUL IN TIMPUL SCRIERII!!!                            Nota 2:Cu siguranta mai sunt cazuri ghinioniste in care va poate pica tensiunea,curentul,va poate da windows un restart neasteptat,iar calculatorul sa se inchida.Lasati telefonul asa si cand puteti deschide calculatorul urmati din nou pasii de mai sus!
                          Dupa ce se termina de scris softul casusta aceia se va face la un moment dat albastra cu mesajul "REBOOT",apoi se va face verde cu mesajul "PASS" ceea ce inseamna ca instalarea a decurs cum trebuie.
                          Acum tot ce trebuie sa faceti este sa asteptati ca telefonul sa porneasca(dureaza mult,deci nu intrati in panica)
                          Apoi va vor aparea setarile de inceput ale Android-ului,iar dupa asta telefonul va va da in Home Screen.
                          In caz ca totul a decurs bine acum aveti Softul Original XXJW5(din pacate nu are limba romana ca XXJW4).
                          Voi reveni mai tarziu cu un tutorial despre cum puteti face Root la aceasta versiune asa ca fiti atenti unde umblati.
                          P.S:programul este compatibil cu mai toate modele de Samsung care suporta Android inclusiv cu modelele mai populare:Samsung Galaxy S3,S2,S,Nexus,Note si Note II.    
                          Iar acum pentru cei care vor sa-si faca upgrade pe cale oficiala trebuie sa foloseasca aplicatia Samsung Kies.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

             Tutorial Root

          Nota:Daca doriti sa faceti root va veti pierde garantia la telefon.Singura sansa sa o recuperati este sa scrieti softul facut pentru Romania pentru Galaxy S(ultima versiune era 2.3.4 din cate stiam).Ce am scris la inceput cu rosu ramane valabil!!!

            Acum sa trecem la treaba.A face root este foarte simplu,iar procesul dureaza maxim 10 secunde(in cel mai rau caz).
            Tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti din Fisierul Odin3-v1.85 programul Odin.Apasati pe butonul PDA si selectati din fisierul "CF-Root Kernel [ODIN]" si selectati "CF-Root-XX_OXA_JW4-v4.4-CWM3RFS.tar".Apoi asigurati-va ca nu este bifata optiunea Force Re-partition si apasati Start.Acum programul va scrie in soft,iar peste cateva secunde telefonul isi va da restart si se va deschide normal.Acum ca sa verificati daca are root intrati in meniu si uitati-va daca gasiti urmatoarele aplicatii:
             -CWM
             -SuperSU
             Daca v-au aparut inseamna ca ati facut totul corect.


                          
                  

2 comentarii:

  1. Am un telefon S4 vobalt by evolio si mi se aprinde telefonul si imi ramane doar sigla telefonului ...ce are si ce trebuie sa ii fac

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere